Поштовани, Решењем Градоначелника Града Новог Сада, број II-020-2/2018-5377 од 22.06.2018. године, формиран је Тим Града Новог Сада за борбу против трговине људима (Тим).
Чланови Тима су представници Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, Полицијске управе Нови Сад, Центра за социјални рад, Школске управе, Дома здравља, Црвеног крста и невладиног сектора. Тимом координира Ненад Драшковић, в.д. заменик начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту.
Обавештавамо Вас да Тим, уз подршку Удружења Атина из Београда и Фондације Sigrid Rausing, организује трибину “Едукацијом против трговине људима”.
Тим је упутио позив специјалисти судске медицине, проф. др Слободану Савићу, са Института за судску медицину, Медицинског факултета у Београду, да пренесе своја искуства о карактеристикама, препознавању, пријављивању и документовању случајева трговине људима и родно заснованог насиља. Професор Савић важи за једног од најеминентнијих стручњака у земљи и радио је вештачења у великом броју случајева трговине људима и родно заснованог насиља, као и обдукције у случајевима убиства гардиста на Топчидеру, Ивана Стамболића, Зорана Ђинђића и др. и има екстензивно искуство у овој области.
Трибина ће се одржати у среду, 27. фебруара 2019. године, у великој сали Културног центра Нови Сад, са почетком у 12 часова.